Adoptio

Kirputtajien ensisijainen tavoite ja toimintamalli on auttaa eläimiä kohdemaissaan, parantamalla niiden elinolosuhteita sekä ennaltaehkäistä uusien kodittomien eläimien syntymistä jatkuvilla ja kohdennetuilla sterilointiprojekteilla. Tuomme vuosittain koiria Suomeen 5-10kpl. Yleensä maahan saapuvat koirat ovat menossa suoraan jo omiin koteihin, mutta joskus koira saapuu Suomeen kotihoitoon ja etsii omaa kotia kotihoidosta käsin. Jos yhdistyksellä on kotihoidossa kotia etsiviä koiria, ne löytyvät tämän infopaketin jälkeen "Kotia etsivät koirat"-osiosta.

Lähes jokaisen kauttamme tulleen koiran on tuleva omistaja bongannut Save Valcea dogs:n aikajanalla Facebookissa. Olemme saaneet yhteydenoton kotiehdokkaalta ja yhteydenoton jälkeen aloitamme selvitysprosessin soveltuuko koira adoptioon ja onko kotiehdokas soveltuva koiralle omistajaksi. Näin adoptioprosessit ovat käynnistyneet ja myös tästä syystä johtuen lähes kaikki koirat saapuvat suoraan koteihinsa , ilman , että ne näyttäytyvät Kotia etsivien koirien joukossa.

Yhdistys haluaa toimia kaikessa tekemisessään vastuullisesti ja siten myös noudattaa hyvin tarkasti koirien maahantuontia koskevaa lainsäädäntöä.
Koirat tuodaan Suomeen noudattaen elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tuontimääräyksiä ylittäen ne kirkkaasti lukuisilla testeillä , rokotuksilla ja loishäädöillä.

Kaikki Romaniasta Suomeen saapuvat koirat valmistellaan matkustuskuntoon Bukarestissa toimivalla Onevet eläinlääkäriklinikalla. https://www.onevet.ro/

Kaikki koirat ovat saaneet rabies- ja viitosrokotteen ( parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi) lähtömaassaan Romaniassa . Koirat ovat ulkoloishäädetty ja heisimadotettu (ekinokokki). Koirat testataan seuraavien tautien varalta :amerikkalainen sydänmato, anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, giardia ja leishmanioosi. Saapuvilla koirilla on Eu-passi , mikrosiru ja aikuiset koirat ovat steriloitu/kastroitu. Koirat ovat kirjattu TRACES-järjestelmään. Yhdistyksemme on rekisteröity Traces-järjestelmään koirien maahantuojaksi rekisteröintinumerolla 6008/0521/2017 '

Koirien kulukorvaus on 500€ ja niistä tehdään luovutussopimus.

Kaikki kotiehdokkaat täyttävät kotiselvityslomakkeen ja lisäksi kotiehdokkaat haastatellaan puhelimitse. Kotiehdokkaat käyvät tarkan seulan läpi. Haluamme löytää jokaiselle koiralle sopivan kodin ja jokaiselle omistajalle juuri sen oikean lemmikin. Kauttamme adoptoidaan muutamia koiria vuodessa , täten pystymme olemaan tiiviisti yhteydessä kotiehdokkaiden kanssa adoptioprosessin edetessä. Ohjaamme ja opastamme henkilökohtaisesti myös koiran saavuttua kotiin.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan kauttamme koiran, lataa ensin alla oleva kotiselvityslomake (punainen palkki tämän tekstin alla) ja lähetä se sähköpostiin tarralla14@gmail.com . Jos et jostain syystä saa vastattua lomakkeeseen suoraan, voit vastata lomakkeen kysymyksiin kirjoittamalla vastaukset suoraan sähköpostiin ja lähettämään vastaukset yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Tulossa....

Tähän tulee saapuvien koirien terveydestä infoa.....

Kotia etsivät koirat


Yhdistyksellä ei ole tällä hetkellä kotia etsiviä koiria

Kodin saaneet koirat

Bea

Milli

Melli


Vilja


Prinsessa Di


Kerttuli


Kira


Leona

Lilah

Roma

Tiuku

Nelli


Kingi ja Noel


Nella

Helmi

Jöpö

Usko

Lumi

Nakkinelikko

Pate

Elisa

Hilla

Hope